Beste evenementenlocatie

Werkkostenregeling
Per 1 januari is de werkkostenregeling (WKR) aangepast. Maar hoe zit het nou precies met de nieuwe WKR regeling wanneer je een bedrijfsuitje of teambuilding wilt organiseren? Of misschien heb je over de nieuwe WKR gelezen en denk je erover om te korten op het bedrijfsuitje? Dan is het goed om te weten dat een vergadering, teambuilding of relatiedag buiten de WKR vallen. Ook een bedrijfsuitje kan onder bepaalde voorwaarden buiten de WKR vallen. Hieronder lees je precies hoe het zit. En we geven een aantal handige tips wanneer je gewoon een leuk bedrijfsuitje wilt organiseren.

Hoe zit het precies met de WKR?
Bij de werkkostenregeling kunnen werkgevers hun personeelsleden tot het vastgestelde percentage van 1,2% van de totale loonsom, onbelast van vergoedingen en verstrekkingen laten profiteren. Het gaat bijvoorbeeld om kerstpakketten, etentjes, een fiets, personeelsfeesten en het bedrijfsuitje. Bedrijven hoeven deze extra’s onder de werkkostenregeling niet meer per werknemer bij te houden. Dat mag in één berekening voor het hele bedrijf. Komen deze kosten boven de 1,2% uit dan betaalt de werkgever 80% belasting over de vergoedingen. Uitgaand van een modaal salaris van 33.000,-- Euro per jaar valt bijna 400,-- vrij te besteden binnen de WKR. Met een gemiddelde prijs voor een compleet verzorgd bedrijfsuitje van ca. € 75,00 is dit veelal geen probleem. Teambuilding en teamtraining vallen buiten de WKR. Trainingen en opleidingen van en voor het personeel vallen niet onder de WKR. Wanneer een bedrijfsuitje typisch teambuilding is en doordeweeks plaatsvindt in de baas zijn tijd, valt dit niet onder de WKR. Wil je een bedrijfsuitje in het weekend organiseren, zorg er dan voor dat het onder teambuilding of training valt.

Bedrijfsuitje met meerwaarde valt buiten de WKR
Steeds meer bedrijven kiezen voor een bedrijfsuitje met meerwaarde. De WKR houdt in dat je aan een gebonden budget zit voor het jaarlijks bedrijfsuitje welke aftrekbaar is van de belasting. Echter wanneer je het bedrijfsuitje een zakelijk karakter geeft, dan valt deze buiten de WKR. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfspresentatie waarin een vooruitblik op de toekomst van het bedrijf getoond wordt, met daarbij een passende activiteit zoals bijvoorbeeld teambuilding met schapen. Tijdens deze teamtraining worden bijvoorbeeld de nieuwe samenwerkingsmodellen inzichtelijk gemaakt, waarbij plezier en diepgang hand in hand gaan. De kosten van een dergelijk evenement zijn 100% zakelijk en dus onbelast.  

Een vergadering of conferentie vallen buiten de WKR
Soms is het goed om vergaderingen buiten de deur te organiseren. Kies dan voor een inspirerende, bijzondere locatie en combineer de vergadering met een vergaderbreak. Wij kunnen de vergaderbreak naadloos aan laten sluiten op het onderwerp van de vergadering, waardoor het nuttige en het aangename verenigd worden. Een unieke beleving voor de deelnemers en de kosten vallen niet onder de werkkostenregeling.  

Een relatiedag valt buiten de WKR
Een relatiedag organiseren valt niet onder de werkkostenregeling. Met een relatiedag investeer je in je klanten, zonder door de fiscus te worden aangeslagen. Maar wat is een relatiedag precies? Wij zorgen ervoor dat het goed omschreven wordt op de eindfactuur, zodat je geen gevaar loopt om door de fiscus op de vingers getikt te worden. 

Hoe organiseer je een uitje welke volledig aftrekbaar is?
Geef je bedrijfsuitje een zakelijk karakter (bijvoorbeeld een vooruitblik op de toekomst van jullie bedrijf, een bedrijfspresentatie met het resultaat van het afgelopen jaar) of voeg een inhoudelijk element ter bevordering van het zakelijk belang aan de bijeenkomst toe. Je kunt hierbij denken aan een teambuilding-activiteit of een training. De kosten van het evenement zijn dan 100% zakelijk en dus onbelast. 

Tips om de WKR druk te verminderen

Tip 1: Combineer je uitje met een vergadering inclusief lunch en/of diner.
Tip 2: Combineer je personeelsuitje met een ander component uit de WKR, bijvoorbeeld het kerstpakket. In plaats van een kerstpakket kun je bijvoorbeeld een kerstdiner met activiteitenprogramma en kerstcadeau aanbieden aan het eind van het jaar. Twee in één.
Tip 3: Heeft jullie bedrijf toevallig een jubileumjaar, dan heeft de overheid hier weer een aparte regeling voor. Hetzelfde geldt voor medewerkers die een aantal jaren binnen de organisatie in dienst zijn. Dit is het uitzoeken waard en levert vaak de nodige voordelen op! 

Vragen over de werkkostenregeling? 
Wij helpen graag en gratis met het samenstellen van een inspirerend en volledig verzorgd bedrijfsuitje, personeelsdag, relatiedag, teamtraining of andere zakelijke bijeenkomst welke volledig buiten de WKR valt.

Neem contact met ons voor de mogelijkheden en een voorstel op maat. 

Hotel & Chateau Marquette | Marquettelaan 34 | 1968 JT Heemskerk | The Netherlands

KvK 67497772 | BTW NL857029939B01 | Algemene Voorwaarden

© 2023 Relaxed Hospitality Group