Château Marquette, een oase van rust

Meer informatie...

Je trouwdag is een belangrijke dag, daar hoort een bijzondere locatie bij

Meer informatie...

Genieten op het chateau

Meer informatie...

Een prachtig landgoed in een groene omgeving

Meer informatie...

Zaken doen op een unieke locatie

Meer informatie...

Comfortabel overnachten in Hotel Marquette

Meer informatie...

Ontspannen in onze luxe kamers

Meer informatie...

Laagdrempelig naar klassiek luisteren in Chateau Marquette

Datum : 19-07-2019

Iedere derde zondag van de maand kunnen bezoekers in Chateau Marquette op een laagdrempelige manier genieten van klassieke muziek.  

Samenwerking

Chateau Marquette en Podia Klassiek hebben eind 2018 de handen ineengeslagen om Heemskerk en omstreken kennis te laten maken met het vele jonge talent op klassiek gebied. Het idee van Marquette Classique werkt twee kanten op; bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met klassieke muziek en het aanstormend talent heeft de kans om ervaring op te doen. Eigenaar en directeur van Chateau Marquette Erik Kuiper-van de Berg zegt hierover: “Samen met Podia Klassiek vinden wij dat klassieke muziek voor iedereen bereikbaar moet zijn. Door de kosten zo laag mogelijk te houden, hopen we ook mensen aan te trekken die normaal gesproken niet zo snel een klassiek concert zouden bezoeken.”  

Bijzonder aspect

Wat de optredens een extra dimensie geeft, is zowel de presentatie die bij veel klassieke concerten ontbreekt als het wedstrijdelement. Bij ieder concert verzorgt presentatrice Anita Sanders een interview met de musici om zo ook kennis te maken met de mensen achter de muziek. Zo leert het publiek de talenten ook daadwerkelijk kennen en maakt het de muziek nog toegankelijker. Daarnaast kunnen bezoekers aan het einde van het concert een stembiljet invullen en maken de talenten in september kans op een prijzenpakket uitgereikt door de burgemeester van Heemskerk.   

Aanstaand concert

Het volgende klassieke concert is op zondag 21 juli van 11.00 tot 12.30 uur. Het hoofdprogramma zal door meervoudig winnares in binnen- en buitenland Danièle van Os ingevuld worden. Zij speelt klassiek gitaar en zal diverse stukken ten gehore brengen. De prelude, voorafgaand aan het hoofdprogramma, probeert de organisatie steeds in te vullen met extra jong talent uit de regio en is vooral bedoeld als educatieve stimulans voor deze jonge deelnemers.  

Kosten en aanmelden

De kosten voor het concert zijn €12,50 per persoon, jongeren tot 19 jaar betalen slechts €6,25. Dit is inclusief koffie en thee. Aanmelden voor het concert kan door een e-mail te sturen naar classique@hotel-marquette.com met daarin het aantal personen.   Terug naar het overzicht

Hotel & Chateau Marquette | Marquettelaan 34 | 1968 JT Heemskerk | The Netherlands

KvK 67497772 | BTW NL857029939B01 | Algemene Voorwaarden

© Relaxed Hospitality Group
Loading...